Om - Haugaland Seilflyklubb

Klubben holder til på Haugesund Lufthavn i Karmøy kommune. Klubben er medlem av Norges Luftsportforbund, Seilflyseksjonen.

Vi har ca. 30 medlemmer hvorav rundt 10-15 er aktive flygere. På flyplassen har vi egen hangar som rommer 1 motorseilfly (Super Dimona fra 2007) , i tillegg til en brakke bak hangaren som vi benytter som klubbhus.

Vi driver med flyging hele året, men aktiviteten er størst om våren og sommerhalvåret. Vi har egen seilflyskole og tilbyr praktisk opplæring for LAPL(S) TMG.

Vi bruker et bookingsystem som heter MyWebLog. På denne måten kan både elever og piloter sjekke om flyene er ledige, og booke tidspunkt for flyging etter eget ønske. I forhold til rene seifly (uten motor) har vi muligheten til å ta oss en tur uten hjelp av bakkemannskap eller slepeflyger. Etter å ha rullet flyet ut av hangaren er det bare å ta daglig inspeksjon, starte motoren, kontakte tårnet for klarering og ta av. Etter landing starter en motoren og taxer flyet tilbake til hangaren.

Vi opererer normalt i området mellom Sveio, Ølen, Hodnafjell og Haugesund. Her kan vi slå av motoren og holde flyet i lufta ved hjelp av oppadgående luftstrømmer som termikk, hang og bølger. I gode forhold er det ikke noe problem å holde flyet oppe i flere timer. Følelsen av å sveve fritt som fuglen, den fantastiske utsikten og realiseringen av seg selv er nesten ubeskrivelig.

Ettersom flyene våre er tosetere pleier en ofte å ta med passasjerer på disse turene - kamerater, flyinteresserte eller passasjerturer som bursdag eller utdrikkingslag.

Flyparken vår byr på utfordringer både for seilflygeren, så vel som turflygeren. Vi er stadig på tur både til Sola, Hardangerfjorden, Voss og noen ganger til østlandet. Oslo ligger bare 2 timer unna i GJP.

Om sommeren pleier vi å arrangere turer til steder med enda bedre flyforhold. Vi har bl.a. vært på Nome i Telemark, Klanten på Golsfjellet og Bømoen på Voss. Om vinteren, når isen fryser flytter vi gjerne hele flyplassen vår til en isbelagt fjord for en dag eller to.

Hørt om våre populære introduksjonsturer?
Disse kan f.eks. gjennomføres som en del av et utdrikningslag eller en fødselsdag. Det er også mulig å kjøpe gavekort på en slik tur. Prisen er den samme: kr. 2500,-.

Nøkkelpersoner:

Klubbleder: Kjell Roar Fredheim
Mobil: 913 28 089
Mail: leder(a)hsfk.no

Skolesjef: Leif Petter Froestad
Mobil: 91 68 68 69
Mail: skolesjef(a)hsfk.no